Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Makarun: Widać zdecydowany rozwój konceptu szybkiego jedzenia na mieście

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 10-04-2017, 12:55
– W dzisiejszych czasach można zauważyć zdecydowany rozwój konceptu szybkiego jedzenia na mieście. Głównym tego powodem jest coraz szybszy tryb życia. Jesteśmy przyzwyczajeni do życia w biegu i bardzo często nie mamy czasu, aby zaplanować wcześniejsze przygotowanie posiłku – mówi serwisowi portalspozywczy Marcin Szworak, współwłaściciel street foodowej marki Makarun.
Makarun: Widać zdecydowany rozwój konceptu szybkiego jedzenia na mieście
fot. Facebook/Makarun

 

Zdaniem Marcina Szworaka, dużym plusem jest to, iż od jakiegoś czasu Polacy zaczęli zwracać uwagę na jakość spożywanych produktów, co przełożyło się na podwyższenie jakości jedzenia oferowanego w obecnie bardzo popularnych konceptach street food.

Jak przyznaje, głównymi czynnikami dobrego konceptu są jakość i smak jedzenia. Ważną rolę odgrywa też stosunek ceny do jakości. – Zauważyliśmy, że klienci stają się coraz bardziej wymagający odnośnie jakości potraw, nie wysokości ceny – mówi  współwłaściciel Makaruna. Podkreśla też, że prowadząc jakikolwiek lokal gastronomiczny, trzeba bardzo uważnie słuchać klientów, brać pod uwagę ich wszystkie sugestie, ponieważ nikt inny, tylko oni decydują o sukcesie konceptu.

Sieć Makarun liczy obecnie 20 lokali.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!