Marcin Wachowicz: ludzie potrzebują knajp jak powietrza (duży wywiad)
- Autor: Jakub Szymanek
- Data: 29-01-2021, 13:55

Portalspozywczy.pl: Mimo że gastronomia jest zamknięta, to Twoje lokale pozostają dosyć aktywne. Jak sobie radzicie w tym trudnym czasie?
Marcin Wachowicz: Wobec tych obostrzeń, które wcześniej nam narzucono, żeby działać w reżimie sanitarnym, gastronomia sobie jakoś radziła, bo była świetnie przygotowana, jeśli chodzi o higienę. Poza tym higiena i sterylne warunki w gastronomii są zawsze zachowywane niezależnie od pandemii porównując np. ze sklepami. A patrząc na te wszystkie obostrzenia i zamknięcia poszczególnych branż, a otwieranie innych, to ja tego nie rozumiem. I pewnie dlatego też rodzi się bunt przedsiębiorców, bo patrząc na wytyczne związane z obostrzeniami ze strony rządu, które branże są otwierane, to nijak ma się to do rzeczywistości i realnych zagrożeń, które panują. Oczywiście trzeba być odpowiedzialnym i stosować się do tych wszystkich reguł, które powstały, natomiast brak spójności w decyzjach rządu powoduje złość w ludziach.
komentarze (1)
Idź do muzeum. Rząd otworzył muzea, bo to jest teraz najkuraważniejsze. Muzea.
Odpowiedz