McDonald's będzie przygotowywał McRoyala ze świeżego mięsa
- Autor: zetchili.pl
- Data: 31-03-2017, 18:37
Uznawany za flagową pozycję w asortymencie restauracji McDonald's McRoyal od 2018 roku będzie przygotowywany ze świeżej, a nie jak do tej pory, mrożonej wołowiny - informuje zetchili.pl

fot. shutterstock
McDonald's planuje na razie wprowadzenie zmian jedynie w Stanach Zjednoczonych.
Sieć w 2016 roku usunęła ze składu kurczaka McNuggets sztuczne konserwanty i zaprzestała używania syropu kukurydzianego o wysokiej zawartości fruktozy przy produkcji bułek.
McDonald's zobowiązał się też do serwowania kurczaków wolnych od antybiotyków, a także do 2025 roku pozyskiwania jaj tylko z chowów bezklatkowych.
Kanapki ze świeżym mięsem są od dawna w menu takich amerykańskich sieciówek jak Wendy's, Five Guys i Shake Shack.
Czytaj więcej na zetchili.pl
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Bobby Burger przechodzi wegańską transformację. Nowy projekt badawczy
-
Strzelanina w McDonald's. Nie żyje kelner, który podał zimne frytki
-
McDonald's chwali się wynikami. Pomogły wyższe ceny w menu i mocniejsze wejście w online
-
McDonald's: używamy wyłącznie jaj z chowu alternatywnego
-
Szef McDonald's Polska: Wyjście z Rosji wyklucza nas z tego rynku na kilkanaście lat
-
Burger Drwala zniknął z McDonald's? Sieć wyjaśnia
-
Rosyjski następca McDonald's ma problem. Zabrakło kluczowego składnika
-
Jak długo Polacy muszą pracować, by móc kupić sobie Big Maca?
-
McDonald's: Nowy dyrektor finansowy i dyrektor ds. globalnego łańcucha dostaw
-
Big Mac Bacon w limitowanej ofercie McDonald's. W jakiej cenie?
komentarze (1)
McDonalds sprzedaje otyłość, cukrzycę i raka. Smak jest tak zaprojektowany aby ludzie nie przestawali jeść.
Odpowiedz