Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
HoReCa

Nawet 100 euro za danie. W Hiszpanii i Portugalii na wynos gotują znani szefowie kuchni

  • Autor: PAP
  • Data: 06-12-2020, 10:19
W czasie epidemii Covid-19 w Portugalii i Hiszpanii przybywa nie tylko bankrutujących lokali gastronomicznych, ale też nowych spółek oferujących potrawy na wynos. Wśród nich nie brakuje dań przygotowanych mistrzowską ręką znanych szefów kuchni. Rozpiętość cenowa jest duża: od 20 do ponad 100 euro.
Nawet 100 euro za danie. W Hiszpanii i Portugalii na wynos gotują znani szefowie kuchni
Nawet 100 euro za danie. W Hiszpanii i Portugalii na wynos gotują znani szefowie kuchni, fot. unsplash

Miguel Monteiro, właściciel cateringowej spółki Adapt z Lizbony, przyznaje, że zakończony w piątek strajk głodowy restauratorów przed parlamentem Portugalii świadczy o zjawisku utraty płynności finansowej i niezadowoleniu wśród wielu przedsiębiorców sektora gastronomicznego. Winny jest koronakryzys.

"Choć epidemia ograniczyła godziny funkcjonowania restauracji i barów, to wielu gastronomów przestawiło się na oferowanie posiłków na wynos" - powiedział PAP Monteiro, dodając, że wśród lokali tych przybywa oferty autorskiej.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!