Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
HoReCa

Prezes North Food Polska: Uwolnienie handlu w niedziele na 6 godzin pomogłoby gastronomii

  • Autor: Propertynews.pl
  • Data: 08-07-2020, 14:24
- Według mnie najlepszą formą pomocy dla branży HoReCa byłoby, wzorem Anglii czy Holandii, uwolnienie handlu w niedziele, nawet tylko na sześć godzin. Drugą kwestią są podatki. W gastronomii należy je na jakiś czas obniżyć - mówi Szymon Adamczuk, prezes zarządu North Food Polska, właściciela marek North Fish i John Burg.
Prezes North Food Polska: Uwolnienie handlu w niedziele na 6 godzin pomogłoby gastronomii
Szymon Adamczuk, prezes zarządu North Food Polska, właściciela marek North Fish i John Burg. Fot. Mat. prasowe.

Szymon Adamczuk wskazuje, że po pandemii działalność wznowiło 44 z 46 lokali sieci North Fish. Otwarto także jedną nową placówkę.

-  Dzisiaj nie walczymy o lepszą kondycję kilku słabszych restauracji, lecz o utrzymanie całego biznesu, który ma dużo niższy poziom sprzedaży w stosunku do tego, co było przed pandemią - przyznaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (1)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • ww 2020-07-08 14:35:47

    bzdury pan prawisz ,chciało by się zalobbować ale nie ma komu dać w łapę spuść z ceny to bedziesz miał klienta

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!