Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole

strefa premium

Przestarzałe przepisy, szara strefa, rynek pracy - główne wyzwania polskiej gastronomii (wywiad)

  • Autor: AW,PM / portalspozywczy.pl
  • Data: 10-12-2017, 11:10
Ile restauratorzy tracą na szarej strefie? Dlaczego dziś średnia rachunku jest niższa niż kiedyś, choć wartość rynku gastronomicznego w Polsce dynamicznie rośnie? Czy restauracje rzeczywiście mogą liczyć na Millenialsów? – różne zawiłości gastronomii wyjaśnia Stanisław Magdij, dyrektor Operacyjny QLT Restaurant & Bar Sp.zo.o, operator sieci Bierhalle.
Przestarzałe przepisy, szara strefa, rynek pracy - główne wyzwania polskiej gastronomii (wywiad)
Stanisław Magdij; fot.: PTWP

25 listopada w Galerii Północnej otworzyła się kolejna restauracja Bierhalle. Jakie są obecne plany sieci?

Ten rok kończymy 14 restauracjami. Rozmawiamy też o dwóch potencjalnych barach, wzorowanych na naszym barze w Hali Koszyki. Ostatnie trzy lata dynamicznie się rozwijaliśmy – z 6 lokali dochodzimy do 14. Teraz planujemy trochę zwolnić, zrobić przegląd procedur i standardów oraz poświęcić więcej czasu na szkolenie naszego zespołu. Przy zwiększaniu skali firmy wymagane jest inne spojrzenie.

Jaka Pana zdaniem jest kondycja polskiej gastronomii? Jakie wskazałaby Pan największe problemy?

Biznes restauracyjny się rozrasta, ale należałoby zrobić dokładną analizę tego rynku: ile z tego rozwoju to rozwój sieciowy dużych operatorów, a ile pozostałych lokali. Pytanie, ile restauracji zamyka się po roku działalności. Odpowiedź na to pytanie pokazuje kondycję gastronomii.

Dalsza część artykułu (91%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!