Restauracje bez kelnerów? Przyszłość gastronomii
- Autor: dlahandlu.pl
- Data: 13-11-2021, 11:59

- W restauracji gość chce zwolnić, odpocząć, zrelaksować się. Pokazał to m.in. nasz eksperyment z menu cyfrowym, które po pierwszym lockdownie było dostępne na stolikach - mówił.
- Można było zeskanować kod QR i wejść w ofertę dań. Chcieliśmy, żeby kelnerzy rekomendowali to rozwiązanie jako pierwsze, ale już po miesiącu zaczęliśmy z powrotem podawać karty drukowane, a menu cyfrowe pozostało po prostu dodatkową opcją. Chociaż spędzamy pół życia w telefonie, menu w takiej formie z jakichś przyczyn się nie przyjęło. Inne są oczekiwania klienta w restauracji, inne w delivery, gdzie cyfryzacja postępuje bardzo szybko. Jedynie 10 proc. zamówień realizowanych przez nas z dowozem to zamówienia składane przez telefon. W kanale delivery króluje digital. 10 proc. klientów korzysta z menu cyfrowego. Najciekawsze jest obserwowanie, jak te kanały się przenikają i uzupełniają - uważa Mateusz Cacek.
komentarze (0)