Smaki jesieni w restauracjach Chłopskie Jadło
- Autor: portalspozywczy.pl /pr
- Data: 13-11-2017, 12:32

W nowej wkładce do menu znalazły się zarówno przystawki, dania główne jak i desery. Na początek szybkie rozgrzanie w chłodne dni zapewni tradycyjny krupnik z kaszą jęczmienną, boczkiem i podgrzybkami. Spośród dań głównych goście Chłopskiego Jadła będą mogli skosztować grillowanej piersi z kurczaka, podawanej z puree ziemniaczanym i sosem grzybowym. Szef kuchni poleca także „Ziemniaczankę z pieca”, czyli plastry ziemniaka przełożone boczkiem i cebulą, zapiekane z serem góralskim i ziołami, podawane z surówką z białej kapusty oraz sosem czosnkowo-ogórkowym. W ofercie znalazły się też bitki wołowe w sosie z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Propozycją na deser jest szarlotka własnego wypieku, podawana na ciepło z gałką lodów waniliowych.
- Źródłem wyjątkowych smaków w kuchni polskiej są produkty sezonowe. Jesień to czas wykopków i zbierania soczystych, pełnych aromatu jabłek, dlatego warto wykorzystać ten moment i przenieść wszystkie najlepsze składniki wprost z pola do stołu. Zgodnie z tą ideą opracowaliśmy dania, które stanowią powrót do kulinarnych tradycji i rozgrzeją w chłodne jesienno-zimowe dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Chłopskie Jadło.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Sfinks Polska: Kontrola kosztów podstawą zarządzania siecią [WYWIAD]
-
Ekspert: 8 na 10 lokali otwiera się bez modelu biznesowego i strategii
-
5-8 tys. restauracji jeszcze w tym roku może zakończyć działalność
-
Rosnąca inflacja i drożyzna. Jak wpływają na rynek cateringów dietetycznych?
-
Sfinks Polska inwestuje w delivery i rozwój oferty dań gotowych
-
Jak zmniejszyć ryzyko biznesowe otwarcia lokalu gastronomicznego
-
Akademia Inspiracji Makro obchodzi piąte urodziny
-
Sfinks Polska zmniejsza stratę
-
Gastronomia straciła swój romantyzm
-
Sfinks z prawomocnym układem UPR
- Co będzie gdy mleczarniom zabraknie energii?
- Kombinat Konopny: Robimy produkty zupełnie neutralne światopoglądowo
komentarze (1)
Wszystko fajnie ale czy w Polsce nie ma już innych deserów poza szarlotką na ciepło z lodami? Ludzie, przecież to jest w każdej knajpie, litości...
Odpowiedz