Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Śniadania hotelowe: Królują jajka i kiełbaski

87 proc. gości hotelowych decyduje się na wykupieni opcji noclegowej ze śniadaniem. Najczęściej wybieranymi na ten posiłek produktami są: jaja (88 proc.), parówki i kiełbaski (58 proc.) oraz kanapki (57 proc.) - wynika z raportu "Dane na talerzu" przygotowanego przez firmę HRS.

Śniadania hotelowe: Królują jajka i kiełbaski
fot. shutterstock.com

Wśród produktów, które goście hotelowi wybierają najczęściej na śniadanie znalazły się także: kanapki (56 proc.), naleśniki (36 proc.) oraz jogurty (25,5 proc.).

Dane pokazują, że klientom obiektów noclegowych najbardziej zależy na różnorodności potraw. Aż połowa ankietowanych wskazała na tę cechę jako największą zaletę śniadania hotelowego, a 35 proc. respondentów uznało, że najbardziej nie odpowiada im monotonia posiłków. W przypadku oceny serwisu największą uwagę zwraca się na reagowanie na bieżące potrzeby np. dokładanie produktów – w ten sposób odpowiedziało ponad 63 proc. respondentów

Z raportu można się dowiedzieć, ile średnio używa się kawy do przygotowania hotelowych śniadań (211 kg rocznie) i jaka jest typowa pora na jedzenie śniadania w czasie weekendu (8.00–9.00).

Na śniadanie goście hotelowi poświęcają przeciętnie od 15 do 30 minut, a jest ono serwowane przede wszystkim w formie bufetu (95 proc. badanych ośrodków).

O różnych obliczach rynku gastronomicznego, w tym o cateringu i restauracjach hotelowych, będziemy rozmawiać podczas Food Show 2017 w Katowicach (16-18 marca) - podczas debaty pt. "Gastronomia niejedno ma imię". ZOBACZ WIĘCEJ NA FOODSHOW.PL.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

rynek HoReCa w Polsce RSS ALERT    /    hotele RSS ALERT    /    śniadania RSS ALERT    /    Food Show 2017 RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.83.188.254
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!