Zdaniem Michała Skoczka w tym sezonie, podobnie jak w poprzednim, największą popularnością będą cieszyć się food trucki z kuchnią azjatycką.
– Jakie będą trendy, to zadecydują ludzie. W tym roku pojawi się sporo ciekawych azjatyckich food trucków. Będzie kontynuacja tego, co pojawiało się w zeszłym sezonie, w którym food trucki z kuchnią azjatycką przyciągały najwięcej ludzi i ta kuchnia będzie jeszcze na fali – tłumaczył założyciel bloga Street Food Polska.
– Zakładając bloga, przyjąłem na siebie rolę człowieka, który chce promować polski street food. Pisząc recenzje nie tylko oceniam, ale staram się wyszukiwać fajne food trucki, którym przez to, że o nich napiszemy, w jakiś sposób pomagamy. Uwielbiam street food. Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego zjawiska – dodał Michał Skoczek.
komentarze (1)
Fajnie, że street food wciąż się rozwija i zaskakuje nowymi smakami oraz formami podania. Wprowadza też do naszej rodzimej gastronomii nową jakość, dając prztyczek w nos wielkim sieciówkom ze słabymi bułkami o chemicznym składzie :) Zapraszamy do lektury naszych recenzji polskich food trucków i ogólnie jedzenia typu street food na blogu Polskanatalerzu.pl
Odpowiedz