Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
HoReCa

Street food w Polsce: 7 pytań na podsumowanie roku (GALERIA ZDJĘĆ)

  • Autor: AW/portalspozywczy.pl
  • Data: 05-01-2018, 20:17
– Polski rynek street foodowy jest nie tylko jednym z najdynamiczniej się rozwijających, ale i najbardziej różnorodnym. Być może pewne trendy przychodzą do nas z opóźnieniem, albo w ogóle się nie przyjmują, ale naprawdę nie mamy się czego wstydzić, bo przekrój oferowanego w Polsce street foodu jest tak duży, że wiele krajów europejskich mogłoby się od nas uczyć – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Żorż Ponimirski, założyciel bloga Street Food Polska.
Street food w Polsce: 7 pytań na podsumowanie roku (GALERIA ZDJĘĆ)
fot.: blog streetfoodpolska.pl

Portalspozywczy.pl: Jak rozwija się street food w Polsce? Jaki był ubiegły rok pod kątem rozwoju oferty jedzenia na mieście?

Żorż Ponimirski, założyciel bloga Street Food Polska: Jest coraz lepiej. Coraz więcej ludzi zaczyna rozumieć, że street food nie musi być kojarzony z podłą, odmrażana i odgrzewaną w mikrofalówce zapiekanką, ale że ta zapiekanka może być robiona z bułki na zakwasie od lokalnego piekarza, że składniki na wierzch także mogą być pozyskiwane lokalnie, są świeże i smaczne. Że street food to także smaki Azji, Ameryki czy Europy i w tej chwili, głównie w najwiekszych miastach, można dostać właściwie każdy rodzaj street foodu. Pojawiło się kilka nowych, godnych uwagi food trucków, które pokazały, że nawet oklepane i dobrze znane dania można podać inaczej, a także trucki z nieoferowanym dotąd jedzeniem. Oczywiście nadal częściej zobaczymy „na mieście” kogoś idącego z burgerem czy kebabem w ręce, ale równocześnie dla tych, którzy chcą zjeść coś innego, choć nadal street foodowego, powstaje coraz więcej alternatyw.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (1)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Polskanatalerzu.pl 2018-04-10 15:10:49

    Food trucki to tak naprawdę otworzenie oczu wielu ludziom na nową, nie tylko amerykańską, kuchnię. Na tym tle ciekawie wygląda właśnie ten nowy trend azjatycki z sushi i ramenem na czele ;)Gratulacje Street Food Polska, robicie dobrą robotę! ekipa Polskinatalerzu.pl

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!