Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
HoReCa

Tomek Woźniak: Hummus jest kotletem schabowym wegetarian

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 18-09-2017, 12:43
Hummus robi furorę na rynku gastronomicznym i producenckim. Skąd tak duże zainteresowanie pastą z ciecierzycy? Rozmawiamy o tym z Tomkiem Woźniakiem i rozpoczynamy tym samym serię o ewolucjach i rewolucjach na rynku gastronomiczym.
Tomek Woźniak: Hummus jest kotletem schabowym wegetarian
Tomek Woźniak podczas Food Show 2017

Jak przyznaje Tomek Woźniak, współtwórca mystrEAT, kucharz oraz promotor trendów kulinarnych, hummus jest kotletem schabowym wegetarian. To wygodna potrawa "comfort food", łatwa w przygotowaniu, podaniu, kupieniu czy zamówieniu w restauracji. Daje duże możliwości wykorzystania w jadłospisie – od przystawki przez samodzielne danie po dodatek dań głównych. Serwuje go coraz więcej restauracji w coraz różniejszych wersjach. Czym dokładnie jest hummus i jaka jest jego historia na naszym rynku gastronomiczym?

- Hummus to pasta z ciecierzycy, która ma korzenie na Bliskim Wschodzie. Wszędzie smakuje trochę inaczej, ma inną konsystencję, więcej lub mniej Tahini – tłumaczy Woźniak.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (1)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Wojtek 2017-09-18 14:07:38

    Hummus najlepszy na tośtach albo do maczania marchewki.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!