Vege trendy w gastronomii: burger, kebab, ramen, sushi, bar mleczny…
- Autor: Anna Wrona/portalspozywczy.pl
- Data: 18-08-2017, 19:52

Jak tłumaczy serwisowi portalspozywczy.pl Karolina Liberka z agencji Feno, największym skupiskiem „zielonych lokali” jest Warszawa, ale „zielone miejsca” rozwijają się w większości średnich i dużych miast. Nawet w mniejszych miastach pojawiają się zainteresowani i zapotrzebowanie na tego typu lokale.
O tym, jak rozwinięty jest ten rynek, świadczy fakt, że wiele nowych lokali stara się wyróżnić na rynku, stawiając na konkretne potrawy. Nie brakuje zwłaszcza vege/vegan burgerowni i lokali z hummusem, ale są również lokale oferujące wegańskie sushi, np. Youmiko czy Edamame Vegan Sushi w Warszawie, Vegab z Krakowa serwujący 100% roślinny kebab robiony z bio tofu, strączkòw i białka pszenicznego, Vegan Ramen Shop w Warszawie z ramenem w wersji wegańskiej, PieRogi Vegan z Wrocławia czy wegański bar mleczny Cafe Kryzys w Warszawie.
komentarze (0)