Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

strefa premium

Weranda Family Restaurants – rodzinny koncept podbija rynek HoReCa

  • Autor: Jakub Szymanek/portalspozywczy.pl
  • Data: 29-08-2019, 18:20
Weranda Koszyki to jedna z najpopularniejszych stołecznych restauracji. Podobnie jest z Werandą w Poznaniu, która mieści w Starym Browarze. Właściciele obu lokali nie spoczywają jednak na laurach i rozszerzają swoją ofertę m.in. o usługi kawiarniane, cateringowe a ostatnio także hotelowe. O strategii działania Weranda Family opowiada nam Jan Poniński, CEO Weranda Family Restaurants.
Weranda Family Restaurants – rodzinny koncept podbija rynek HoReCa
fot. materiały prasowe

Weranda jest kojarzona najczęściej ze stołeczną Halą Koszyki. Jednak zanim pojawiła się w Warszawie, prężnie budowała swoją markę w Poznaniu. A wszystko za sprawą rodziny Ponińskich, którzy są twórcami konceptu Weranda Family.

– Jestem drugim pokoleniem naszej rodzinnej firmy. Moja mama zakładała Werandę 16 lat temu w Poznaniu. Zaczynała od małej kawiarni, która później przekształciła się w restaurację. To było w czasach, kiedy rynek gastronomiczny nawet nie rozwijał się, on po prostu nie istniał w Poznaniu. Nie było kawiarni, innych miejsc, w których ludzie spędzaliby czas. Wówczas można było policzyć kilka interesujących restauracji na palcach jednej, może dwóch rąk – mówi Jan Poniński.

Dalsza część artykułu (91%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!