Właściciel sieci Lody Bonano rusza z franczyzą konceptu "U Lodziarzy"
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 11-12-2015, 14:58

Koncept lokali „U Lodziarzy” polega na serwowaniu lodów przygotowywanych własnoręcznie, z wykorzystaniem tylko naturalnych składników, a do tego w oparciu o oryginalną przedwojenną recepturę. Lody sprzedawane nie w formie typowych gałek, ale „na packi”. Twórcą tej sieci jest Radosław Charubin, który ma także na koncie rozwój sieci Lody Bonano - największej w Polsce sieci lodziarni franczyzowych. To przy okazji nie jedyny jego „lodowy” biznes, bo prowadzi zarazem jedną z największych w kraju firm produkujących komponenty do lodów – Multi – Ice oraz wytwarza maszyny do lodów pod marką Hard – Ice.
Jak przyznaje, pomysł na stworzenie lodziarni oferującej wysublimowane lody, które powstają na bazie tradycyjnej, liczącej kilkadziesiąt lat receptury odnalezionej na strychu, planował od dłuższego czasu. Uruchomione wiosną tego roku punkty w Białymstoku, a następnie w Augustowie stały się popularne do tego stopnia, iż zaczęły napływać pierwsze zapytania o możliwość podjęcia współpracy.
- Chcąc nie chcąc, czuliśmy się więc w obowiązku przygotować ofertę franczyzową dla przedsiębiorczych pasjonatów lodów – stwierdza Paulina Daniłowicz - manager ds. rozwoju sieci. - „U Lodziarzy” to jednak całkiem inny pomył niż Lody Bonano. Swoją ofertę kierujemy do nieco innego typu klientów. Bardziej świadomych smaku i jakości. To lody z kategorii premium – dodaje.
komentarze (0)