Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
HoReCa

Wojciech Modest Amaro zakłada własną farmę

  • Autor: JS / AW / portalspozywczy.pl
  • Data: 13-05-2018, 13:52
Na pewno nie zakładałbym farmy, żeby mieć własną miętę i bazylię, bo to każdy dostawca mi zapewni, ale chodzi właśnie o to, żeby ta farma wypromowała i dotknęła coś, czego nie ma na rynku lub zostało zapomniane – powiedział w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Wojciech Modest Amaro, szef kuchni atelier Amaro.
Wojciech Modest Amaro zakłada własną farmę
Wojciech Modest Amaro, szef kuchni atelier Amaro, fot. materiały prasowe

Zdaniem Amaro szkodliwe dla gastronomi jest to, że o produkcie decydują inne czynniki niż smak.

– Smak znajduje się dopiero gdzieś na 4 lub 5 miejscu, a na pierwszym odporność, na drugim wydajność itp. Jako szef kuchni dostaję produkt wybrany nie ze względu na smak a inne wartości. Chcę produkt, który będzie wybrany przeze mnie ze względu na smak, ponieważ moim gościom serwuję coś wyjątkowego i to jest dla mnie kluczowe, dlatego też zakładam własną farmę – tłumaczył restaurator.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!