Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
HoReCa

Współwłaściciel restauracji Senses: W Polsce jest gonitwa za modą w kuchni

  • Autor: Jakub Szymanek / portalspozywczy.pl
  • Data: 16-10-2017, 14:17
  • Aktualizacja: 16-10-2017, 14:22
– W gastronomii, szczególnie polskiej, dużo miejsc otwiera się i szybko zamyka. Człowiek nie jest w stanie przyzwyczaić się do konkretnego miejsca i spotkać lokal, który funkcjonuje przez długi czas, jest rzadkością – wyjaśnia serwisowi portalspożywczy.pl Krzysztof Janiszewski, współwłaściciel restauracji Senses.
Współwłaściciel restauracji Senses: W Polsce jest gonitwa za modą w kuchni
Krzysztof Janiszewski, współwłaściciel restauracji Senses. Fot. PTWP

Krzysztof Janiszewski jest współwłaścicielem 9 restauracji, m.in. wspomnianej Senses. I choć jego lokale cieszą się powodzeniem, restaurator stwierdza, że gastronomia jest specyficznym rynkiem, w którym ciężko o zyski.

– Dochodowość w tej branży to ciężka sprawa. Owszem parametry parametrami, ale gastronomia jest specyficznym rynkiem, którym rządzą mody i trendy. Ważną rolę odgrywa lokalizacja, wystrój, a nawet wiek obsługi – czy są to młode czy starsze osoby. Całe mnóstwo czynników niezależnych od nas, które decydują o tym, czy restauracja będzie przynosić zyski – tłumaczy współwłaściciel restauracji Senses.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!