Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Współwłaściciel Senses: Na rynku brakuje półproduktów

- Wielu znakomitych szefów kuchni na świecie idzie w kierunku przetwarzania półproduktów według własnej receptury. U nas to ciągle kojarzy się z daniami ze słoika. Cały świat przyjmuje to z dobrodziejstwem inwentarza, a my się ciągle tego obawiamy - mówi Krzysztof Janiszewski, współwłaściciel restauracji Senses.

Współwłaściciel Senses: Na rynku brakuje półproduktów
Krzysztof Janiszewski, współwłaściciel restauracji Senses. Fot. PTWP

Zdaniem Krzysztofa Janiszewskiego, współwłaściciela restauracji Senses, jednym z popularnych mitów w gastronomii jest to, że dania przyrządzone z półproduktów są gorsze.

– Znam mnóstwo firm na świecie, które korzystają ze specjalistycznych firm wytwarzających bardzo wysokiej jakości półprodukt. Dobry półprodukt ogranicza czas przygotowania potrawy, a także sprzęt, którego trzeba byłoby użyć. Jeżeli jest firma specjalistyczna, która zajmuje się tylko konfitowaniem, ma super sprzęt, super warunki wyszkolonych w tym ludzi, to ona zrobi produkt lepiej niż niejeden kucharz robiący to samo w warunkach półprofesjonalnych – tłumaczy w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl

Jego zdaniem na naszym rynku brakuje takich półproduktów. Jak tłumaczy, w dużej mierze dlatego, że jeżeli ktoś przyznałby się, że bazuje na półproduktach, zostałby odsądzony od czci i wiary.

– Na świecie wielu znakomitych szefów kuchni na idzie w kierunku przetwarzania półproduktów według własnej receptury. U nas to ciągle kojarzy się z daniami ze słoika. Próbowałem do swojego sklepu wprowadzić rzeczy konfitowane, typu udka kacze, gęsie, ogony bycze, które są nierealne do zrobienia w normalnych warunkach. Takie danie z puszki jest o niebo lepsze i nie należy się tego bać. Cały świat przyjmuje to z dobrodziejstwem inwentarza, a my się ciągle tego obawiamy – podkreśla.

Krzysztof Janiszewski będzie prelegentem debaty na temat HoReCa X Forum Rynku Spożywczego i Handlu - największego spotkania biznesowego dedykowanego przedsiębiorcom z sektora spożywczego, handlu i dystrybucji w Polsce i regionie.

WIĘCEJ INFORMACJI O FRSIH, AGENDA I MOŻLIWOŚĆ REJESTRACJI NA WYDARZENIA NA WWW.FRSIH.PL.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Krzysztof Janiszewski RSS ALERT    /    Senses RSS ALERT    /    restauracja RSS ALERT    /    FRSiH 2017 RSS ALERT    /    półprodukty RSS ALERT    /    restauracje RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.235.75.174
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!