Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Dorsze w Bałtyku głodują

  • Autor: Agrobiznes TVP
  • Data: 05-04-2013, 09:33
Są już tak chude i drobne, że naukowcy mówią o karłowaceniu gatunku. Rybacy winią szwedzkie i duńskie trałowce, które na mączkę paszową odławiają tysiące ton szprotek, śledzi i tabiasów, przez co odbierają pokarm dorszom. Oto jak morskie drapieżniki stały się ofiarą - podano w programie "Agrobiznes" TVP.

Szef kuchni jednej z kołobrzeskich restauracji bałtyckiego dorsza już nie serwuje. Woli podać rybę z Atlantyku, bo różnicę widać gołym okiem. Te same spostrzeżenia mają klienci rybnych straganów. Z rozrzewnieniem wspominają dorodne dorsze, które do niedawna można tu było kupić.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • AST 2013-04-06 11:55:47

    SZKODA ŻE U NAS NIKT NIE WYKSZTAŁCIŁ PRAWIDŁOWYCH POSTAW ZACHOWANIA. RYBACY WIDZĄ I INFORMUJA PISEMNIE ZWIĄZEK. TEN INFORMUJE MINISTERSTWO ROLNICTWA. MINISTERSTWO UNIĘ. eFEKT BY ŁBY WIDOCZNY. TYMCZASEM, KAŻDY NARZEKA I NIC Z TEGO NIE WYNIKA.

    Odpowiedz

więcej informacji:

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!