Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Dyrektor Browaru Konstancin: Co roku odnotowujemy 20- proc. wzrosty produkcji

  • Autor: Paulina Mroziak, portalspozywczy.pl
  • Data: 22-02-2011, 15:33
- Obecnie możemy wyprodukować około 20 tys. hl piwa rocznie. Co roku odnotowujemy około 20- proc. wzrosty produkcji. Stale też modernizujemy nasz browar. Zimą zainwestowaliśmy w nowe maszyny i instalacje, które zostaną uruchomione w ciągu najbliższych tygodni - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl, Wiktor Sawoniaka, dyrektor marketingu Browaru Konstancin.
Dyrektor Browaru Konstancin: Co roku odnotowujemy 20- proc. wzrosty produkcji
Wkrótce na rynek trafi piwo "Pszeniczne" z Konstancina

Jak podaje nasz rozmówca, w 2011 roku firma zamierza wprowadzić na rynek piwo "Pszeniczne" niefiltrowane górnej fermentacji. - Wróżę temu produktowi podobny sukces do wprowadzonego w 2010 roku piwa "Żytniego" - dodaje.

Z końcem lutego kończy się dzierżawa Browaru Gab przez Browar Konstancin. - Nasza współpraca z Browarem Gab polegała głównie na tym, że wynajmowaliśmy w Wąsoszu magazyn, który ułatwiał nam dystrybucję na Dolnym Śląsku. W związku z zakończeniem współpracy z Gab-em zamierzamy zwiększyć w 2011 moce magazynowe w Konstancinie i dlatego nawiązaliśmy mocniejszą współpracę z firmami spedycyjnymi, dzięki czemu "zwolniliśmy" część naszych samochodów - mówi dyrektor marketingu Browaru Konstancin.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!