Nowe warianty lodów od Algidy
Magnum, trójsmakowa linia w Algidzie Śmietankowej, sorbety i nowe smaki w gamie Carte Dor, to tylko niektóre propozycje, które Unilever, producent lodów Algida, przygotował na nadchodzące miesiące.

W tym roku Algida wprowadza edycję limitowaną Magnum, który zawiera wiórki kakao z Tanzanii naturalnie wzbogacone o teobrominę.
Po zeszłorocznym sukcesie Big Milka Stracciatella, Algida wprowadza na rynek Rożka Śmietankowa Stracciatella, czyli połączenie lodów śmietankowych oraz drobnych kawałków czekolady w wafelku.
Z myślą o dzieciach nich powstał nowy Twister Orange (lody truskawkowo - ananasowo - pomarańczowe) oraz Max X-Pop, czyli wodne lody owocowe pokryte strzelającą polewą.
Wielbicieli tradycyjnej Algidy Śmietankowej nowa linia Trio, składająca się z trzech wariantaów smakowych - ananasowo-śmietankowo-brzoskwiniowego Tropicana, czekoladowo-śmietankowo-kawowego Africana oraz truskawkowo-śmietankowo-czekoladowego Neapolitana.
Nowe smaki Carte Dor to: kawowe z sosem czekoladowym i kawałkami czekolady, twarożkowe z sosem malinowym i kawałkami biszkoptów, z sosem karmelowym i kawałkami karmelu oraz połączenie smaku waniliowego z sosem kakaowym i kawałkami czekolady w lodach Carte d'Or Stracciatella. Carte Dor wprowadza także sorbety pomarańczowe i truskawkowe.
