Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Dodatki i osłonki do mięs i wędlin: Dodać naturę, podkreślić zdrowie

  • Autor: Paulina Mroziak
  • Data: 23-06-2017, 10:23
Rynek mięs i wędlin jest mocno zróżnicowany - są klienci, którzy od lat przyzwyczajeni są do swoich ulubionych produktów, i tacy - a jest ich coraz więcej - którzy oczekują nowości, lubią eksperymentować ze smakami. To spore wyzwanie dla producentów przypraw oraz osłonek do mięs i wędlin.
Dodatki i osłonki do mięs i wędlin: Dodać naturę, podkreślić zdrowie

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Z obserwacji przedstawicieli firmy Libra Polska wynika, że jakość w obrębie jednego typu wędlin i wędzonek w ostatnich latach zaczyna się stabilizować. Znikają z półek sklepowych produkty wysokowydajne, a ich miejsce zajmują coraz częściej dobre jakościowo parówki, kiełbasy i szynki. O zmianie upodobań klientów świadczy także bardzo mocno rozwijająca się półka kabanosów i wędlin dojrzewających w niezliczonych odmianach smakowych. W całościowym ujęciu na rynku obserwuje się wiele nowości. Jak tłumaczy Dariusz Papież, kierownik działu technologii i nowych projektów Libra Polska, dzieje się tak dlatego, że duża grupa konsumentów poszukuje nowych ciekawych produktów, innych smaków, produktów z ograniczoną ilością dodatków E, bez alergenów, bardziej "tradycyjnych". Aby móc zaspokoić ten popyt, zakłady mięsne i firmy przyprawowe cały czas pracują nad innowacyjnymi produktami, co przy tak nasyconym rynku wędlin jest dużym wyzwaniem.

Dalsza część artykułu (88%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!