Polacy wolą parówki
- Autor: Łukasz Rawa
- Data: 13-05-2010, 11:04
Mimo że polscy konsumenci coraz częściej sięgają po tradycyjne i wysokogatunkowe produkty mięsne, najlepiej sprzedają się nadal parówki, tanie szynki, kiełbasy cienkie i salami.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Od lat numerem jeden wśród przetworów mięsnych są parówki. Wynika to przede wszystkim z wygody przygotowania i ich ceny chociaż tak naprawdę ceny parówek mieszczą się w dość szerokim przedziale - od ok. 4,8 zł/kg do ponad 48 zł/kg. Ryszard Smolarek, prezes ZM Łmeat Łuków, podkreśla, że zarówno w Polsce, na wschodzie i zachodzie Europy parówki cenione są z racji praktyczności w przygotowaniu na śniadanie lub szybki posiłek dla dzieci i dorosłych, jak też z przekonania o ich jakości.Na rynku spotykamy różne parówki, część z nich zawiera więcej substytutów niż mięsa. Łmeat od ponad dwudziestu lat produkuje parówki extra, o zawartości mięsa minimum 79 proc.
komentarze (30)
Proponuje PARYŻANKI z PEKPOLU...
Odpowiedzkiepska propozycja....
OdpowiedzZgadzam się próbowałem różnych jednak najlepsze są PARYŻANKI z PEKPOLU.
OdpowiedzTe Paryżanki z Pekpolu są podobno najlepsze, ale w formie czopków, taka fama po Polsce chodzi. Najlepsze parówki to Berlinki i co będziemy się oszukiwać
OdpowiedzPróbowałem wielu parówek ale mi najbardziej podchodzą SLĄSKIE z NOVE\'GO:))
Odpowiedz