Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Żaden system nie jest w 100 proc. szczelny - duży wywiad

  • Autor: Paulina Bełżecka, Łukasz Stępniak
  • Data: 24-04-2013, 11:42
Na temat afer w polskim i światowym przemyśle spożywczym i ich konsekwencji dla branży z Andrzejem Gantnerem, dyrektorem generalnym Polskiej Federacji Producentów Żywności, rozmawiają Paulina Bełżecka i Łukasz Stępniak.
Żaden system nie jest w 100 proc. szczelny - duży wywiad

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Polska żywność od kilku miesięcy ma fatalną passę i prasę. Wciąż słyszymy o nowych aferach z udziałem polskich producentów. Czy zasłużyliśmy na te afery? Czy będą kolejne?

Mamy przede wszystkim żywność konkurencyjną o dobrym współczynniku jakości do ceny. Co oznacza, że produkujemy zarówno produkty premium, jak i te z niższej półki. Myślę, że ostatnio nic w tym względzie się nie zmieniło, chociaż biorąc pod uwagę sytuację gospodarczą prawdopodobne jest, że udział produktów niższej jakości o niższej cenie w ogólnej sprzedaży będzie wzrastał. Natomiast odsetek zafałszowanych produktów w Polsce niczym nie różni się od odsetka zafałszowań odnotowywanych wśród największych producentów żywności w Unii. Incydenty z zafałszowaną żywnością były, są i niestety będą. Obecnie tylko o wiele częściej się o tym mówi.

Dalsza część artykułu (96%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!