Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Zawsze tak samo

  • Autor: Łukasz Rawa
  • Data: 24-04-2013, 11:13
Standaryzacja i powtarzalność produktu to obecnie jedno z podstawowych oczekiwań klienta. Świadomość znaczenia tej kwestii jest w branży mięsnej stosunkowo wysoka. Jednak jeszcze nie wszystkim producentom mięsa i przetworów udało się osiągnąć światowe standardy.
Zawsze tak samo

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Ostatnie tygodnie pokazały, jak łatwo można zaszkodzić wizerunkowi całej branży mięsnej.

Zarówno mieszanie rodzajów mięs i wprowadzanie ich do europejskiego obiegu, jak i nie w pełni przestrzegane procedury produkcyjne, budzą zaniepokojenie wśród producentów. Zwłaszcza że nawet jednostkowe przypadki nadużyć mocno rzutują na wizerunek całego rynku. Budowana od lat solidna pozycja polskich firm, zarówno w zakresie jakości produktów, jak i standardów procesu ich wytwarzania, jest coraz częściej kwestionowana.

Trzeba przestrzegać zasad

Członkostwo w UE spowodowało, że Polskie Normy produkcji mięsa i jego przetworów przestały być obligatoryjne.

- Podstawowym obowiązkiem producenta jest zapewnienie bezpieczeństwa konsumentowi i rzetelna informacja na etykiecie o składzie surowcowym, potencjalnych alergenach, sposobie obróbki termicznej itp.

Dalsza część artykułu (86%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!