Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

10 ciekawych informacji o sushi

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 04-10-2018, 15:57
Jak przygotowywać sushi, jak je jeść, co dozwolone a co naraża nas na popełnienie faux pas? Sakana Sushi Bar przygotował 10 ciekawostek o sushi.
10 ciekawych informacji o sushi
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

1. Różowy imbir nie istnieje

Jedyną naturalną barwą imbiru jest biel. Różowy kolor jest efektem marynowania produktu. Co ciekawe, nie stanowi dodatku do sushi w tradycyjnym znaczeniu. Spożywa się go pomiędzy kęsami, a jego zadaniem jest oczyszczenie kubków smakowych.

Dalsza część artykułu (92%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Jacenty 2018-10-05 17:19:17

    I pewnie dzięki tym rybom japończycy są jednym z nadłużej żyjących ludzi na swiecei

    Odpowiedz
    • Stachu 2019-01-29 14:19:58

      no z tym łososiem norweskim to może być jakiś trop. Japońce wiedzą co jeść!

      Odpowiedz
  • Madzia 2018-11-05 08:52:16

    Kocham sushi i kocham łososia!

    Odpowiedz

więcej informacji:

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!