Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Bacówka: Najwyższej jakości wędlin nie da się robić na szeroką skalę (wywiad)

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 04-12-2017, 12:30
O historii firmy Bacówka Towary Tradycyjne, obecnej działalności i planach na bliższą oraz bardziej odległą przyszłość rozmawiamy z dyrektorem handlowym Dariuszem Kuczem.
Bacówka: Najwyższej jakości wędlin nie da się robić na szeroką skalę (wywiad)
Dariusz Kucz, dyrektor handlowy Bacówka Towary Tradycyjne, fot. mat. pras.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Bacówka Towary Tradycyjne specjalizuje się w produkcji wyrobów tradycyjnych. Jakie były początki? Skąd pomysł na taką specjalizację?

– Nie jesteśmy dużą firmą. Nasza produkcja w skali roku to często miesięczna produkcja wiodących zakładów mięsnych. Najwyższej jakości wyrobów wędliniarskich czy garmażeryjnych nie da się robić na szeroką skalę. Produkt zrobiony ręcznie w domu zawsze będzie inny od produkowanego masowo. Od początku działalności towarzyszy nam dewiza, aby produkować niewiele, a dobrze. Kierując się mottem: „jakość, jakość i jeszcze raz jakość” od 15 lat budujemy markę Bacówka Towary Tradycyjne. Na sukces pracujemy, produkując najwyższej jakości wyroby i systematycznie edukując klientów w kwestii składu produktów.

Dalsza część artykułu (94%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (5)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • hmm 2017-12-06 18:42:55

    Kiełbasa swojska najbardziej sprzedaje się w Europie ? Ja bym się tak nie chwalił, bo czy aby napewno spełnia wymogi odnośnie WWA i benz(a)pirenu, które zostały zmniejszone tylko dla POlski. Jeśli jest faktycznie tradycyjnie wędzona nie ma szans tych wymogów spełnić.

    Odpowiedz
  • Robert 2019-02-12 23:39:01

    Kiełbasa wsiowa to jakaś kiła wypchana powietrzem i smalcem

    Odpowiedz
  • Marcin 2020-06-11 20:11:14

    W sumie podzielam zastrzeżenia co od jakości obecnych wyrobów. Na początku wyroby Bacówki były rewelacyjne, cena nie była niska - ale cóż wtedy nie żal było zapłacić więcej. Podejrzewam że bezpośrednim powodem pogorszenia jakości "produktu" było przejęcie przez firmy przez grupę Z.... . Od tej pory zaczął być wdrażany sztampowy scenariusz: Dziadkowi namaszczeńcy posłali "doktora excela" wraz z "botox asystentką". Słupki, wykresy i tabelki rozwaliły tradycję, rzemiosło i jakość produktu. Nie można mieć o to do nikogo pretensji, założyciel Bacówki chciał dobrze, jak wszyscy którzy oddali się Dziakowi, "doktor Excel" też musi robić to za co bierze kasę. Wielce ubolewam że początkowy produkt Bacówki odszedł a jego miejsce zastąpiły produkty z masówki nie odbiegającej (za wyjątkiem opakaowań) od produktów hipermarketowych. :(

    Odpowiedz
  • Anna 2020-07-17 22:04:15

    Wedliny od kilku ostatnich miesiecy sa naszpikowane chemia. Schab pieczony, szynka dziera na dziurze od igly. Zeslimaczale na drugi dzien nienadajace sie do jedzenia przy cenach zawysokich za taki syf. Wstyd

    Odpowiedz
  • Anna 2020-08-20 00:48:19

    tak jak bacowka zeszla na psy to chyba zadna inna firma w ciagu roku. Wedliny kiedys 2-3lata temu byly dobre. Doprawione lezaly w lodowce pare dni i dalej smaczne. Teraz od igly dziura na dziurze w "miesie"i na drugi dzien do kosza bo nawet pies nie rusza. Pierogi choc wciaz w smaku dobre to kazdy rozklejony. Boczek bacos po otworzeniu opakowania po 2 dniach zielony. Podgrzeane w wodzie traca farsz. I nie ma co sie chwalic zagranicznym rynkiem bo w irlandii coraz wiecej sklepow od was odchodzi. Ceny wygorowane za takie gowno. Wstyd i chala a nie firma z tradycjami

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!