Beyond Meat buduje zakład produkcyjny w Europie
- Autor: globalmeatnews.com
- Data: 31-05-2019, 11:23

Zakład powstaje w mieście Zoeterwoude i ma zostać ukończony w pierwszym kwartale 2020 roku. Będzie to pierwsza inwestycja Beyond Meat poza USA. W strategii spółki budowa zakładu w Holandii ma nie tylko zmniejszyć koszty transportu, ale także być przyczółkiem do ekspansji na rynek europejski.
W ostatnim czasie Beyond Meat wszedł ze swoimi produktami do sieci Albert Heijn w Holandii, Delhaize w Belgii oraz Tesco w Wielkiej Brytanii. Spółka koncentruje się także na zwiększaniu obecności w gastronomii, wliczając zarówno popularne sieci burgerowni, jak i mniejsze lokale.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Zandbergen World's Finest Meat to holenderski dystrybutor chłodzonego i mrożonego mięsa sprowadzanego z Ameryki Północnej, Ameryki Południowej, Tajlandii, Australii i Nowej Zelandii. Spółka zajmuje się importem jagnięciny, wołowiny, cielęciny, wieprzowiny i drobiu z tych krajów oraz dystrybucją na terenie całej UE, a także Szwajcarii, Norwegii i Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Bakalland i Purella wchodzą w zamienniki. "To rynek, na którym będzie się dużo działo"
-
Co Bakalland i Purella zyskają na fuzji? Ekspert: Trzymam kciuki za ten projekt
-
Sankcje nie zaszkodziły rosyjskim oligarchom? "Zdążyli wyprowadzić większość pieniędzy"
-
Wojna powoduje problemy z dostępnością oleju słonecznikowego
-
Holandia nie popiera członkostwa Ukrainy w Unii Europejskiej
-
Gwiazdy europejskiej piłki promują Beyond Meat
-
Sklepowa lada z zamiennikami mięsa. Znana sieć testuje ten koncept
-
Holandia: zagrożone zbiory warzyw i owoców
-
W Holandii inflacja największa od 40 lat
-
Holandia: 170 tys. kurcząt zostanie wybitych
komentarze (0)