Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

BK Salmon wydaje oświadczenie ws. zatruć łososiem w Danii

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 02-09-2017, 16:12
BK Salmon wydał oświadczenie po doniesieniach o zatruciach łososiem w Danii. Firma wysłała kilkadziesiąt próbek do badań w akredytowanym laboratorium zewnętrznym.
BK Salmon wydaje oświadczenie ws. zatruć łososiem w Danii
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jak informowaliśmy, dwóch konsumentów zachorowało, a jeden zmarł po spożyciu wędzonego łososia zakupionego w sklepach Dansk Supermarked Group (DSG), dostarczanego przez polską firma BK Salmon.

Czytaj: Afera w Danii: Śmiertelne zatrucie łososiem od polskiego dostawcy

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (11)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • tom 2017-09-03 09:12:38

    Co za bzdura. Ani firma nie jest polska ani te ryby nie są polskie. To oddział duńskiej firmy przerabiające duńskie i norweskie łososie na rynek Danii. Jedyne co się zgadza, że oddział leży na terenie Polski wykorzystując tanią siłę roboczą.

    Odpowiedz
  • Mały 2017-09-03 09:47:04

    Firma jest jak najbardziej polska, kiedyś udziałowcem był Duńczyk

    Odpowiedz
  • Mam Dość 2017-09-03 10:40:10

    Ta firma na pierwszy rzut oka budzi wątpliwości co do \"jakościówki \" :) że ktoś taki blaszak dopuścił do produkcji żywności dla ludzi ...? jestem w szoku....

    Odpowiedz
  • sherlock 2017-09-03 22:00:16

    Te próbki to jest oszustwo wszystko jest wcześniej dezynfekowane ryba też

    Odpowiedz
  • Anna 2017-09-04 08:17:48

    Wszystko to bzdura , ryba jest dokładnie badana ale już to jak jest przechowywana w Danii, to inna sprawa. Kto zweryfikuje to czy aby tam nie jest źle przechowywana -wystarczy zła temperatura. Najłatwiej zwalić wszystko na producenta. A tak naprawdę on jest bez wpływu na to co robią z rybą po wysłaniu do odbiorcy. Najłatwiej zwalić na producenta.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!