Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Branża mięsna opracuje "kalkulator efektywności klimatycznej"

  • Autor: PAP
  • Data: 21-04-2021, 08:14
Producenci mięsa planują opracować "kalkulator efektywności klimatycznej". Ma on pozwolić na zmniejszenie emisji gazów cieplarnianych z produkcji zwierzęcej.
Branża mięsna opracuje
Wiesław Różański, prezes UPEMI/ fot. materiały prasowe

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

  • Mięsiarze p;anują opracować założenia, wdrożenie oraz praktyczną weryfikację metod redukujących emisje gazów cieplarnianych oraz zwiększających sekwestrację węgla w rolnictwie - informuje prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsa (UPEMI) Wiesław Różański.
  • Opracowany zostanie program komputerowy do doboru metod redukcji i szacowania ich efektywności oraz kosztochłonności dla potrzeb certyfikowania systemu produkcji wieprzowiny QAFP i wołowiny QMP.
  • To odpowiedź rodzimego sektora produkcji mięsa, który przy wsparciu polskich naukowców włącza się w realizację ambitnych celów klimatycznych UE" .
Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!