Branża rybna a pandemia. Więksi odporniejsi (analiza)
- Autor: Portalspozywczy.pl
- Data: 16-04-2021, 15:02
Branża przetwórstwa ryb jako całość okazała się w znacznym stopniu odporna na skutki pandemii, notując w 2020 r. mocny wzrost wyniku finansowego netto, poprawę rentowności i relatywnie wysoką stabilność działalności - wynika z raportu Banku Pekao.

Branża rybna odporna na skutki pandemii. Lepiej poradzili sobie więksi gracze. fot. shutterstock (kolaż ps.pl)
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Branża rybna jako całość dobrze poradziła sobie z pandemią. Bardziej wrażliwe okazały się mniejsze podmioty
- Zamknięcie kanału HoReCa mocno wpłynęło na sektor.
- Branża powinna myśleć o akwizycjach zagranicznych oraz budowaniu dobrego PR-u.
komentarze (0)