Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Cedrob: Polska może być drugim producentem mięsa z kaczki w Europie

  • Autor: Adam Tubilewicz
  • Data: 12-11-2022, 12:50
W Polsce spopularyzowała się hodowla kaczek. Dziś jesteśmy na trzecim miejscu w Europie, po Francji i Węgrzech, chociaż mam nadzieję, że wkrótce Węgry uda się nam przegonić - mówi dr inż. Grzegorz Łepek, główny technolog Cedrob Pasze.
Cedrob: Polska może być drugim producentem mięsa z kaczki w Europie
Dr inż. Grzegorz Łepek, główny technolog Cedrob Pasze. fot. Cedrob

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Cedrob: Polska może być drugim producentem mięsa z kaczki w Europie

Dr inż. Grzegorz Łepek, główny technolog spółki Cedrob Pasze ocenia, że choć Polska jest dziś na trzecim miejscu w Europie pod względem wielkości produkcji mięsa z kaczki, po Francji i Węgrzech, ma nadzieję, że wkrótce Węgry uda się nam przegonić.

- W Europie Zachodniej kaczka jest bardzo często zamawiana w restauracjach, dlatego jest spory popyt. Obserwujemy zmianę na rynku indyków. Może się okazać, że szczyt jest już za nami, chociaż kto wie, czy produkcja nie wróci jeszcze do tempa z przeszłości? Stale rozwijamy produkcję gęsi, która trafia głownie na Zachód i rynek niemiecki, naszego stałego odbiorcy - dodaje.

Cedrob: Nowe trendy na rynku gęsiny

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!