Cedrob we wspólnym projekcie z marką Prymat
- Autor: portalspozywczy.pl/informacja prasowa
- Data: 07-06-2021, 12:36
elementy drobiowe w technologii pre-cooked. Produkt powstał w ramach współpracy dwóch polskich marek: Cedrob i Prymat.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
„Pre-cook” to innowacyjna metoda marynowania, przyprawienia i wstępnej obróbki termicznej mięs. Jej wykorzystanie powoduje, że mięso jest doskonale kruche, miękkie i soczyste, a elementy z kością są szybko i bezpiecznie grillowane (nie ma ryzyka niedopieczenia). Produkty przygotowane z zastosowaniem tej techniki mają dłuższy termin przydatności do spożycia.
– Klienci coraz częściej wybierają produkty drobiowe na grilla, dlatego jako producent wędlin drobiowych przygotowaliśmy innowacyjny produkt w zgodzie z trendem convenience food – mówi Marietta Stefaniak, członek zarządu Zakładów Mięsnych Silesia. – Do współpracy zaprosiliśmy firmę Prymat, doskonale znaną polskim konsumentom, która zadbała o smak mięsa, opracowując dedykowane dla produktów marynaty: od klasycznej paprykowej po odważną mohito – dodaje.
komentarze (1)
Ble ble ble, kto to zje ? Tonący brzytwy się chwyta.
Odpowiedz