Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Czym żyła branża mięsna w pierwszym półroczu 2020 roku?

  • Autor: Adam Tubilewicz, Portalspozywczy.pl
  • Data: 27-07-2020, 17:28
Pandemia koronawirusa i jej ekonomiczne następstwa to temat, który zdominował nasze podsumowanie pierwszych sześciu miesięcy 2020 roku - nie mogło być inaczej. Jednak w branży nie brakowało także niezwiązanych z Covid-19 wydarzeń i zjawisk. Subiektywnie przypominamy więc 20 najciekawszych tematów, o których pisaliśmy w pierwszym półroczu 2020.
Czym żyła branża mięsna w pierwszym półroczu 2020 roku?
Czym żyła branża mięsna w pierwszym półroczu 2020 roku? fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Styczeń:

Początku 2020 roku do udanych nie zaliczy branża drobiarska. 31 grudnia Główny Lekarz Weterynarii potwierdził wystąpienie ogniska wysoce zjadliwej grypy ptaków na fermie w miejscowości Stary Uścimów. Wykrycie ognisk ptasiej grypy na Lubelszczyźnie i Wielkopolsce było złą wiadomością nie tylko dla hodowców, ale także potężnym ciosem dla odradzającego się eksportu polskiego drobiu do Chin i Republiki Południowej Afryki. 

Dalsza część artykułu (93%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!