Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

Delavi: Straciliśmy rynek polski, ale uważnie obserwujemy sytuację

  • Autor: Adam Tubilewicz/Portalspozywczy.pl
  • Data: 16-10-2019, 14:15
- Na rynku polskim byliśmy obecni w latach 2004-2012. Potem nasi klienci z Polski przerzucili się z elementów na tusze, które kupują od innych firm. Można powiedzieć, że straciliśmy ten rynek. Obecnie nie jesteśmy aktywni w Polsce, ale obserwujemy sytuację i szukamy okazji -  mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Guy Vandenberge, szef belgijskiej firmy wieprzowej Delavi.
Delavi: Straciliśmy rynek polski, ale uważnie obserwujemy sytuację
fot. mat. pras.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Vandenberghe przyznaje, że liczba niezależnych hodowców trzody w Belgii znacząco zmniejszyła się w ciągu ostatniej dekady.

- Kilku zrezygnowało, część połączyła się lub została przejęta. Natomiast wciąż mamy wielu hodowców, który współpracują z nami od pokoleń. To nie tylko kwestia ceny, ale wiarygodności całego procesu zakupu świń. Farmer chce wiedzieć, że otrzyma dobrą cenę, a my, że dostaniemy dobrą jakość i wagę - dodaje.

Dalsza część artykułu (83%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!