Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

Dietetyk: Twierdzenie, że mięso jest rakotwórcze to mit

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 29-09-2017, 10:01
- Twierdzenie, że mięso jest rakotwórcze i zakwasza organizm to mit. Zachęcam do rozsądku i unikania monotonii w diecie, a także nieulegania modom - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Anna Radowicka, dietetyk i ambasadorka kampanii promującej System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.
Dietetyk: Twierdzenie, że mięso jest rakotwórcze to mit
Anna Jelonek-Radowicka, dietetyk, fot. facebook

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jak mówi Anna Jelonek-Radowicka, nie ma badań, które wskazywałyby na rzekomą rakotwórczość mięsa.

- Niestety, słysząc tego rodzaju obiegowe opinie, wiele osób ogranicza spożycie mięsa. Pamiętajmy jednak, że od jedzenia mięsa nie dostaniemy raka, ani nie zakwasi nam się organizm, zwłaszcza jeśli dobrze zbilansujemy samą dietę. Oczywiście, jedzenie wyłącznie mięsa też nie jest wskazane, dlatego naszą dietę powinniśmy uzupełnić warzywami, owocami oraz spożywać pięć posiłków dziennie. Dlatego zachęcam do rozsądku i unikania monotonii diety. Nie ulegajmy modom, idźmy za intuicją organizmu - dodaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (3)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Dkj543 2017-09-29 22:00:06

    Systemy jakościowe to lipa , jeden wielki przekręt i wiem co piszę bo pracuję w dziale jakościowym, stos dokumentów i tyle, jak ktoś nie wie jak to wygląda w praktyce to właśnie takie głupoty opowiada.

    Odpowiedz
  • niedowiarek 2017-10-01 14:35:55

    QMP to drugi taki system zarządzania jakością. Może nawet uwierzyłbym tej specjalistce, ale rozkłada mnie nachalny marketing, tzn. jej bluzka w zwierzaki.

    Odpowiedz
  • Aga 2018-08-02 15:48:21

    Pani Jelonek kompromituje się tu nieznajomością komunikatów WHO z 2015 roku na temat rakotwórczości wędlin i czerwonego mięsa.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!