Dietetyk: Twierdzenie, że mięso jest rakotwórcze to mit
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 29-09-2017, 10:01

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Jak mówi Anna Jelonek-Radowicka, nie ma badań, które wskazywałyby na rzekomą rakotwórczość mięsa.
- Niestety, słysząc tego rodzaju obiegowe opinie, wiele osób ogranicza spożycie mięsa. Pamiętajmy jednak, że od jedzenia mięsa nie dostaniemy raka, ani nie zakwasi nam się organizm, zwłaszcza jeśli dobrze zbilansujemy samą dietę. Oczywiście, jedzenie wyłącznie mięsa też nie jest wskazane, dlatego naszą dietę powinniśmy uzupełnić warzywami, owocami oraz spożywać pięć posiłków dziennie. Dlatego zachęcam do rozsądku i unikania monotonii diety. Nie ulegajmy modom, idźmy za intuicją organizmu - dodaje.
komentarze (3)
Systemy jakościowe to lipa , jeden wielki przekręt i wiem co piszę bo pracuję w dziale jakościowym, stos dokumentów i tyle, jak ktoś nie wie jak to wygląda w praktyce to właśnie takie głupoty opowiada.
OdpowiedzQMP to drugi taki system zarządzania jakością. Może nawet uwierzyłbym tej specjalistce, ale rozkłada mnie nachalny marketing, tzn. jej bluzka w zwierzaki.
OdpowiedzPani Jelonek kompromituje się tu nieznajomością komunikatów WHO z 2015 roku na temat rakotwórczości wędlin i czerwonego mięsa.
Odpowiedz