Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Dostawy do sieci, czyli co zrobić z nieidealną rybą?

  • Autor: Adam Tubilewicz
  • Data: 21-06-2021, 16:00
- Dostawy do sieci są bardzo trudne z uwagi na wymogi jakościowe produktu. Wszystkie ryby muszą być „idealne”, w odpowiednim wybarwieniu i długości - mówi nam Anna Skowrońska, właścicielka Gospodarstwa Rybackiego Zielenica.
Dostawy do sieci, czyli co zrobić z nieidealną rybą?
Anna Skowrońska, właścicielka Gospodarstwa Rybackiego Zielenica: Sieci wymagają żeby wszystkie ryby były „idealne”, w odpowiednim wybarwieniu i długości. fot. mat. prywatne

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jakich ryb oczekują sieci handlowe?

Anna Skowrońska nie ukrywa, że wymogi jakościowe sieci handlowych nie są łatwe do spełnienia dla niewielkich hodowli ryb.

- Dostawy do sieci są bardzo trudne z uwagi na wymogi jakościowe produktu. Wszystkie ryby muszą być „idealne”, w odpowiednim wybarwieniu i długości. Jest to dla nas duże ograniczenie. Dostawa surowca generuje średnio 30-procentową konieczność zagospodarowania ryb „nieidealnych”, co dla naszego gospodarstwa jest wyzwaniem - mówi.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!