Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Dr. Oetker chce przekonać konsumentów o jakości pizzy mrożonej. Wprowadza nową markę

  • Autor: Jakub Szymanek / portalspozywczy.pl
  • Data: 07-03-2017, 11:43
- Zmieniło się nastawienie Polaków do pizzy mrożonej. Nie kupuje się jej już tylko dla szybkości przygotowania, ale też, a nawet przede wszystkim, dla dobrego smaku – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Joanna Olender, Senior Product Manager marki Dr. Oetker.
Dr. Oetker chce przekonać konsumentów o jakości pizzy mrożonej. Wprowadza nową markę
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Coraz mocniej swoją pozycję na rynku spożywczym umacnia pizza mrożona. Fakt, że pizza dawno temu dołączyła do stałych pozycji w menu Polaków, to jednak najczęściej społeczeństwo decydowało się na wizytę w restauracji, zamówienie pizzy z dostawą do domu lub samodzielne wykonanie „krok po kroku” w domowym zaciszu. Ogromnym plusem przemawiającym za pizzą mrożoną jest jej szybkie przygotowanie.

- Pizza mrożona to jedna z niewielu kategorii, która od dłuższego czasu wykazuje tendencję wzrostową. Rynek pizzy mrożonej jest perspektywiczny, a dzieje się tak za sprawą dwóch aspektów. Pierwszym jest zanik sezonowości, bowiem konsumenci są skłonni spożywać pizzę nie tylko w miesiącach chłodniejszych, ale przez cały rok. Drugą kwestią jest gotowość konsumentów do kupna pizzy mrożonej ze względu na wygodę i szybkość przygotowania swojej ulubionej potrawy. W momencie kiedy produkt spełnia ich oczekiwania smakowe i jakościowe, chcą to robić po prostu częściej – tłumaczy Joanna Olender, Senior Product Manager marki Dr. Oetker.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (7)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • alicja.kubiak@hurtum.pl 2017-03-08 10:03:54

    Zapraszamy dystrybutorów z ofertą na hurtum.pl

    Odpowiedz
  • Anda 2017-03-09 20:10:42

    Gdzie się podziała pizza Ristorante- funghi Dr.Oetker-najlepsza z najlepszych na cieniutkim cieście?Była rozchwytywana,inne zalegają w zamrażarkach.

    Odpowiedz
  • Donald Tusk 2017-03-20 20:22:44

    Właśnie skończyłem jeść tą z chorizo. Ogólnie to nie polecam. Jest po prostu słaba. Po samym składzie można wywnioskować, że ten zakwas jest przekłamany, a samo ciasto jest tym samym co w Ristorante tylko z okłamywaczem zapachowym. Wyrazistość samej pizzy jest nawet gorsza niż Ristorante. Jadłem prawie wszystkie mrożone pizze jakie są na rynku - dr. Oetker ma ten problem, ze ich ciasto czy to w Guseppe, Ristorante czy w Felicianie jest po prostu SŁABE i MDŁE. Ze wszystkich pizz jakie jadłem polecam to Papa Pedro z Biedronki (salami), z kozim serem - moim zdaniem to najlepsze pizze mrożone jakie są do kupienia oraz pizze z Tesco (mozzarella) - specyficzny smak ciasta i wyrazisty sos pomidorowy

    Odpowiedz
  • Marcin 2017-04-03 15:34:44

    Najlepsza gotowa pizza jaka jest, to w Biedrze \"Donatello\" w wydaniu Carbonara. Da się zjeść i smakuje jak taka pizza. Pozostałe bez względu na markę, to chłam i dziadostwo, które nie zasługuje nawet na nazwę \"placek w stylu pizza\".

    Odpowiedz
  • Ania 2017-07-14 10:21:27

    Najlepsza mrożona pizza jaką jadłam, zajadam ją zdecydowanie za często :D Żadna mrożonka nie smakuje tak dobrze jak te, a guseppe były dla mnie okropne bo nie lubię grubego ciasta. Polecam!

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!