Ekspert: Konsolidacja branży mięsnej powinna nastąpić szybko (wideo)
- Autor: RW, portalspozywczy.pl
- Data: 02-11-2016, 15:06

- Konsolidacja branży mięsnej musi przyspieszyć. Wynika to z kilku czynników. Po pierwsze jest bardzo rozdrobniona. Po drugie czynniki ekonomiczne wymuszą tego typu działania. Chociażby z uwagi na rozwój i konsolidację handlu detalicznego i hurtowego oraz zmiany pokoleniowe - podkreśla Niczyporuk.
Ekspert wyjaśnia, że trudno przewidzieć, kiedy procesy konsolidacyjne faktycznie mogą przyspieszyć. Zwraca jednak uwagę, że czas odgrywa w tym wypadku znaczącą rolę.
- Co jakiś czas spotykamy się, rozmawiamy o tym, kiedy to nastąpi. Nie wiem, kiedy to nastąpi. Powinno nastąpić szybko - mówi Robert Niczyporuk.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Czy koncentracja sektora spożywczego w Polsce przyspieszy? [RAPORT]
-
Kierunek konsolidacja. Sektor spożywczy w fazie fuzji i przejęć
-
Robert Krzak: Dokąd zmierza handel detaliczny?
-
Obublikowano skład państwowego koncernu rolno- spożywczego
-
Być jak Żabka i Maczfit. Branża czeka na nieoczywiste konsolidacje
-
Firmy rodzinne z każdym rokiem coraz mniej atrakcyjne dla inwestorów
-
Polskie firmy spożywcze na celowniku inwestorów spoza UE?
-
FRSiH 2021: Konsolidacja, czyli rachunek zysków i strat
-
Krajowa Grupa Spożywcza jeszcze w 2021 r. Jakie korzyści dla KSC?
-
Madej Wróbel: Rok 2022 przyniesie wiele zmian na rynku mięsa
- Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
- Co będzie gdy mleczarniom zabraknie energii?
komentarze (0)