Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Ekspert: Konsolidacja branży mięsnej powinna nastąpić szybko (wideo)

  • Autor: RW, portalspozywczy.pl
  • Data: 02-11-2016, 15:06
Konsolidacja branży mięsnej musi przyspieszyć - podkreśla Robert Niczyporuk, radca prawny, adwokat, partner w Praktyce Prawa Spółek, Fuzji i Przejęć w kancelarii Domański, Zakrzewski, Palinka. Wynika to nie tylko z dużego rozdrobienia, ale także szybkiego rozwoju handlu detalicznego i hurtowego.
Ekspert: Konsolidacja branży mięsnej powinna nastąpić szybko (wideo)
Robert Niczyporuk, partner w Praktyce Prawa Spółek, Fuzji i Przejęć w kancelarii Domański, Zakrzewski, Palinka. Fot. PTWP

- Konsolidacja branży mięsnej musi przyspieszyć. Wynika to z kilku czynników. Po pierwsze jest bardzo rozdrobniona. Po drugie czynniki ekonomiczne wymuszą tego typu działania. Chociażby z uwagi na rozwój i konsolidację handlu detalicznego i hurtowego oraz zmiany pokoleniowe - podkreśla Niczyporuk.

Ekspert wyjaśnia, że trudno przewidzieć, kiedy procesy konsolidacyjne faktycznie mogą przyspieszyć. Zwraca jednak uwagę, że czas odgrywa w tym wypadku znaczącą rolę.

- Co jakiś czas spotykamy się, rozmawiamy o tym, kiedy to nastąpi. Nie wiem, kiedy to nastąpi. Powinno nastąpić szybko -  mówi Robert Niczyporuk. 

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!