Farmio na FRSiH 2018: Lepiej być pierwszym niż lepszym
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 08-11-2018, 12:38

– Minęło dwadzieścia kilka lat, odkąd żyjemy i pracujemy w środowisku wolnorynkowym. Mamy młodą gospodarkę. Myślę, że ten czas był świetnie wykorzystany. Charakteryzował się ogromna przedsiębiorczością, inicjatywą i kreatywnością. Powstało bardzo wiele polskich firm produkcyjnych. Wielokrotnie w wielu kategoriach, mimo konkurencji zagranicznej, Polacy sobie świetnie poradzili. Okres komunizmu trochę zmusił nas do tego, żeby być kreatywnym. Teraz do głosu dochodzi kolejne pokolenie, które wychowało się w świecie, w którym wszystko już jest. W takich okolicznościach trochę trudno jest utrzymać pewne tempo bycia kreatywnym – mówił Artur Węgłowski podczas debaty Produkt i firma spożywcza "nowej ery", która odbyła się w ramach FRSiH.
Jak przyznał, dziś wyzwaniem jest, by znaleźć sposób na to, żeby systemowo być kreatywnym, cały czas pracować nad szukaniem innowacji. Niemniej, zdaniem wiceprezesa zarządu Farmio, zawsze warto szukać szans na wykreowanie przewagi konkurencyjnej.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
– Lepiej być pierwszym niż lepszym. Pierwszy ma zawsze sporą przewagę – radził wiceprezes Węgłowski.
Artur Węgłowski odniósł się do kategorii jajek i historii wykreowania marki Farmio. Jak stwierdził, dziś powtórzyłby zastosowany przez firmę sposób na powstanie tego brandu oraz dystrybucję produktów.
Artur Węgłowski był prelegentem debaty Produkt i firma spożywcza "nowej ery", która odbyła się 5 listopada 2018 roku w ramach XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
Powiązane tematy:
-
Jedzenie jajek może sprzyjać zdrowiu tętnic
-
Globalne firmy odchodzą od jaj klatkowych. Jak to wygląda w Polsce?
-
Producenci jaj zrezygnowali z opakowań z Rosji. Zrodziło to nowe problemy
-
Producenci jaj protestują. Obwiniają sieci handlowe o kryzys w branży
-
Cena - od pola do półki. Dlaczego drożeją jajka? (podcast)
-
Producenci jaj: w I kw. br. jaja podrożały w hurcie o 62,5 proc.
-
Jajo to najdoskonalszy wytwór natury
-
Produkujemy coraz więcej jaj, ale jemy ich coraz mniej. Co jest tego przyczyną?
-
Nowy rynek dla polskich jaj już otwarty. Pierwszy transport ruszy już w kwietniu
-
Na Ukrainie zabraknie jaj? Straty firm idą w miliony
- Transport zboża z Ukrainy. Trudne "wąskie gardła"
- Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
komentarze (0)