Fermy Drobiu Woźniak zwiększają produkcję jaj z chowu ściółkowego
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 13-07-2017, 10:27

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Małgorzata Kuriata zauważa, że widocznym trendem wśród polskich konsumentów jest coraz częstsze wybieranie jaj ściółkowych zamiast z chowu klatkowego.
- Przyjęliśmy strategię stopniowego zwiększania produkcji jaj z chowu ściółkowego. Innym możliwym rozwiązaniem było przejście na produkcję jaj ekologicznych i wybiegowych, natomiast jego konsekwencją byłaby większa cena za jajko. Należy pamiętać, że dla polskiego konsumenta ważnym czynnikiem zakupowym jest cena. Aktualnie w Polsce około 90 proc. stad utrzymywane jest w chowie klatkowym - dodaje.
komentarze (1)
powinno się kupować jaja z zerem, wszystkie inne to znęcanie się nad kurami, człowiek nie potrzebuje jajek do życia, objadanie się jajkami jest wypromowane medialnie a każdy jest wychowany do jedzenia jajek przez rodziców, którzy nie mieli pojęcia o odżywianiu
Odpowiedz