Madikam szykuje nową inwestycję
Ponad 12 milionów złotych nakładów inwestycyjnych zadeklarowała firma Madikam Paweł Mółka, która utworzy nowy zakład produkcyjny w Mochnaczce Wyżnej w gminie Krynica Zdrój.
To pierwsza decyzja o wsparciu wydana przez Krakowski Park Technologiczny, w ramach której przedsiębiorca nabył aktywa zamkniętego zakładu i w jego miejsce utworzy nowy.
Madikam utworzy ubojowo-rozbiorowy zakład produkcyjny mięsa czerwonego wyposażony w nowoczesną linię ubojową oraz pomieszczenia chłodnicze. Nabywany zakład posiada kompletną infrastrukturę konieczną do rozpoczęcia produkcji żywności o najwyższej jakości. W ramach inwestycji powstanie także 10 nowych miejsc pracy. Przedsiębiorca zadeklarował poniesienie kosztów kwalifikowanych w wysokości 12 166 000,00 zł.
Czym zajmuje się zakład mięsny Madikam?
Firma Madikam została założona w 1990 roku przez Kazimierza Mółkę. Od 2013 właścicielem spółki jest Paweł Mółka. Firma specjalizuje się w uboju oraz sprzedaży mięsa wieprzowego i wołowego.
Pozyskiwany żywiec odbierany jest z własnych skupów oraz kontraktowanych ferm duńskich i holenderskich, a także od indywidualnych rolników.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

komentarze (1)
ludzie ograniczają konsumpcję mięsa ze względów zdrowotnych i środowiskowych
Odpowiedz