GUS podał fizyczne rozmiary produkcji zwierzęcej w 2019 r: wzrost produkcji mleka i jaj, a żywca rzeźnego bez zmian
- Autor: BW, portalspozywczy.pl
- Data: 04-09-2020, 10:34
- Aktualizacja: 04-09-2020, 12:38
Główny Urząd Statystyczny podał poziomy produkcji podstawowych produktów zwierzęcych w 2019 roku. Produkcja żywca rzeźnego utrzymała się na zbliżonym poziomie do 2018 roku, produkcja mleka wzrosła o 2,3 proc., a jaj kurzych wzrosła o 2,1 proc.

fot. shutterstock/fotoram.io
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
GUS podał, że produkcja żywca rzeźnego ogółem wyniosła 7107,3 tys. ton i spadła o 0,1 proc w stosunku do 2018 r.;
Produkcja mleka wyniosła 14089,9 mln litrów, tj. o 2,3% więcej niż w 2018 r.
komentarze (0)