Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

GUS podał fizyczne rozmiary produkcji zwierzęcej w 2019 r: wzrost produkcji mleka i jaj, a żywca rzeźnego bez zmian

  • Autor: BW, portalspozywczy.pl
  • Data: 04-09-2020, 10:34
  • Aktualizacja: 04-09-2020, 12:38
Główny Urząd Statystyczny podał poziomy produkcji podstawowych produktów zwierzęcych w 2019 roku. Produkcja żywca rzeźnego utrzymała się na zbliżonym poziomie do 2018 roku, produkcja mleka wzrosła o 2,3 proc., a jaj kurzych wzrosła o 2,1 proc.
GUS podał fizyczne rozmiary produkcji zwierzęcej w 2019 r: wzrost produkcji mleka i jaj, a żywca rzeźnego bez zmian
fot. shutterstock/fotoram.io

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

GUS podał, że produkcja żywca rzeźnego ogółem wyniosła 7107,3 tys. ton i spadła o 0,1 proc w stosunku do 2018 r.;

Produkcja mleka wyniosła 14089,9 mln litrów, tj. o 2,3%  więcej niż w 2018 r.

Dalsza część artykułu (95%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!