Harbi Meat: Skupiamy się na odbiorcach z sektora HoReCa (wideo)
- Autor: AT, portalspozywczy.pl
- Data: 23-11-2017, 14:01

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Maho Kazkondu przyjechał do Polski na studia na początku lat 90. Niemal od samego początku działał w branży mięsnej korzystając z rosnącej popularności kebaba, który stał się hitem ulicznej gastronomii nad Wisłą. Obecnie należą do niego dwie warszawskie restauracje pod szyldem Harbi Kebab. Pierwsza powstała w 2012 roku przy al. Krakowskiej 120, druga w 2017 roku przy ul. Grójeckiej 128.
Kazkondu nie ograniczał się wyłącznie do gastronomii i zaczął rozwijać działalność w obszarze uboju i przetwórstwa mięsa. Założył firmy: MBM Meat Food (produkcja kebaba wołowego), Damak Kebab (produkcja kebaba drobiowego) i Kapitan Food – hurtownię mrożonego mięsa typu kebab dla gastronomii. Wymienionym spółkami obecnie zarządza jego syn.
komentarze (0)