• partner portalu
  • partner portalu
Partnerzy portalu

Harbi Meat: Sto procent mięsa, które sprzedajemy pochodzi z krajowej hodowli

- Badania rynku spożywczego pokazują, że ponad 50 proc. konsumentów chętnie kupuje mięso pochodzące z polskiej produkcji. Produkty oferowane przez sklep Harbi Meat wychodzą naprzeciw oczekiwaniom klientów w tym zakresie, ponieważ 100 proc. sprzedawanego u nas mięsa pochodzi z hodowli krajowej - mówi Cemre Yatur, współwłaściciel sklepu Harbi Meat.
  • Autor: informacja prasowa
  • Data: 20-03-2018, 14:58
Harbi Meat: Sto procent mięsa, które sprzedajemy pochodzi z krajowej hodowli
Cemre Yatur, współwłaściciel sklepu Harbi Meat, fot. Paweł Pawłowski

Wyniki finansowe branży produkcji mięsnej wskazują, że rynek ten w Polsce stale rośnie. W sektorze pojawiła się nisza i coraz więcej konsumentów poszukuje produktów wysokiej jakości. Specjalizują się w nich nie tylko duże przedsiębiorstwa, ale również małe sklepy i lokalne firmy, które przygotowują się na kilkudziesięcioprocentowy wzrost popytu w zbliżającym się okresie świątecznym.

Z analiz rynku spożywczego wynika, że od 2002 do końca 2017 roku spożycie mięsa w Polsce wzrosło o ok. 9 proc. Obecnie statystyczny mieszkaniec Polski konsumuje go blisko 74 kg. rocznie, a coraz większą część stanowią produkty o podwyższonej jakości. Eksperci podkreślają, że na rosnących wymaganiach konsumentów korzystają przede wszystkim niewielkie firmy, zagospodarowujące rynek lokalny.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Przykładem jest sklep Harbi Meat, który działa w Warszawie od czerwca 2017 r., notując coraz lepsze wyniki sprzedaży w ujęciu miesięcznym i kwartalnym. Podczas gdy we wrześniu konsumenci kupili 8 ton świeżego mięsa, w listopadzie sprzedaż wyniosła już 11 ton.

- Zachęcamy naszych Klientów do poszerzania swoich kulinarnych horyzontów, szczególnie w czasie świąt, kiedy właśnie można sprawdzać, wprowadzać nowości, modyfikować tradycyjne potrawy – mówi Cemre Yatur, współwłaściciel sklepu Harbi Meat. Zauważamy, że coraz częściej pytają o mięsa przyprawiane czy konkretne części np. polędwicę wołową czy ligawę, z których mogą przygotować świąteczne dania, idealne szczególnie na Wielkanoc – dodaje.

Analitycy podkreślają, że posiłki złożone z mięsa o podwyższonej jakości są coraz częściej poszukiwane także przez klientów lokali gastronomicznych. Z tego powodu wchodzi ono na stałe do asortymentu coraz większej liczby restauracji i hoteli. To naturalna odpowiedź biznesu na nowy trend w branży.

Popyt ten każdego roku gwałtownie wzrasta w okresie świątecznym, szczególnie w okolicach Wielkanocy. To czas, gdy starannie przygotowane posiłki trafiają na stoły w polskich domach. Produkty mięsne nieprzerwanie stanowią główny element świątecznego jadłospisu w niemal każdym domu. Jak wynika z analiz branżowych, podczas Wielkanocy Polacy serwują mięsa pod wieloma postaciami: od klasycznej kiełbasy, poprzez różnorodne wędliny, aż po pieczenie oraz dania smażone.

- Cieszymy się, że przygotowując świąteczne menu, coraz więcej Polaków zamiast supermarketu oferującego wyroby z masowej produkcji wybiera mięso najwyższej jakości – mówi Cemre Yatur, współwłaściciel Harbi Meat. Współpracujemy również z wieloma lokalami gastronomicznymi oraz firmami świadczącymi usługi cateringowe. Świeżość, wysoka jakość, odpowiednio dobrane przyprawy – tego coraz częściej poszukują klienci – dodaje Yatur.

Powiązane tematy:

Partnerzy serwisu
  • partner serwisu
  • partner serwisu
subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Czytelnik 2018-03-21 18:22:51

    mięso jest szkodliwe dla zdrowia, powoduje otyłość, cukrzycę, choroby układu krążenia i wiele rodzajów raka, Światowa Organizacja Zdrowia apeluje o ograniczenie spożycia mięsa

    Odpowiedz
  • Jan Szysko 2018-03-23 15:49:32

    w tym artykule ukryto informacje, że mięso pochodzi ze znęcania się nad zwierzętami czyli z uboju rytualnego, zwierzęta są dla zabicia krojone nożem bez znieczulenia w stanie świadomości

    Odpowiedz
  • Sainasi 2018-06-18 13:51:36

    Jan Szyszko - gdybys chociaz odrobine czasu poswiecil na sprawdzenie to wiedzialbys ze mieso z "uboju rytualnego" czyli halal i kosher jest nie tylko zdrowsze ale takze smaczniejsze

    Odpowiedz

NEWSLETTER

Bądź na bieżąco!

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!