Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Jarosław Krzyżanowski: Sieci handlowe mają coraz większe wymagania wobec branży drobiarskiej

  • Autor: Adam Tubilewicz/Portalspozywczy.pl
  • Data: 13-12-2019, 14:46
- Mamy klientów, którzy żądają hodowli kurczaków w kurnikach z oknami albo na paszach wege, do których nie można dodawać białka zwierzęcego. Wymagania rosną, przez co rośnie też cena produktu - mówił Jarosław Krzyżanowski, właściciel spółki KPS Partners i mniejszościowy udziałowiec QFG Food Group podczas konferencji UPEMI "Spotkanie z jakością"
Jarosław Krzyżanowski: Sieci handlowe mają coraz większe wymagania wobec branży drobiarskiej
Jarosław Krzyżanowski, fot. mat. pras.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jarosław Krzyżanowski wskazał, że dziś każda sieć handlowa czy gastronomiczna ma swój system certyfikacji.

- Od wielu lat dostarczam produkty mięsne na rynki zachodnie. W zakładzie mamy bardzo dużo audytów i kilka certyfikatów. Oczywiście topowe to BRC, IFS czy QS, ale dziś każda sieć handlowa i gastronomiczna ma swoją certyfikację. Są one bardzo podobne i różnią się detalami. Pamiętajmy, że nawet obowiązkowy w każdym zakładzie HACCP jest zalążkiem certyfikatu - dodał.

Dalsza część artykułu (80%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!