Jurassic Salmon: Myślimy o eksporcie i zwiększaniu produkcji
- Autor: AT/portalspozywczy.pl
- Data: 04-01-2019, 10:11

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Tomasz Karapuda wskazuje, że po opracowaniu technologii produkcji łososia jurajskiego przyszła kolej na usprawnienie i zdobycie nowych kanałów dystrybucji. Po ekologicznego łososia z Janowa nie trzeba już wyprawiać się aż do powiatu gryfickiego. Spółce udało się już podpisać kontrakty na dostawę m.in. z Auchan, Makro i MyFood. Kolejnym polem ekspansji dla Jurassic Salmon jest segment HoReCa.
- Ogromną zaletą naszej hodowli jest to, że jesteśmy w stanie dostarczyć świeżą rybę do klienta kilkanaście godzin po uboju i to przez cały rok. Staramy się mocno ukorzenić w szeroko rozumianym dziale HoReCa. Jeszcze do niedawna nasza ryba była dostępna w nielicznych restauracjach w Polsce. Dzisiaj lista ta jest coraz większa. Niedawno, specjalnie dla klienta detalicznego, uruchomiliśmy stronę internetowa Lososjurajski.pl, gdzie na bieżąco wpisujemy nowe lokalizacje w naszym kraju. Otworzyliśmy się także na media społecznościowe - dodaje Karapuda.
komentarze (0)