Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Jurek Sobieniak: Filtrem dla mięsa wołowego jest HoReCa

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 22-02-2019, 17:26
Rynek HoReCa można rozumieć jako filtr dla mięsa wołowego. Restauratorzy oraz szefowie kuchni, który serwują dobre mięso, mają wiedzę w tym zakresie - mówi Jurek Sobieniak, szef kuchni, technolog i właściciel bistro Niezłe Bydło.
Jurek Sobieniak: Filtrem dla mięsa wołowego jest HoReCa
fot. Facebook/Niezłe Bydło

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

- Restauracje, które serwują wołowinę dbają o wysoką jakość produktu. Osobiście, jako restauratorowi bardzo mi na tym zależy i przykładam do tego ogromną uwagę. Każdy lokal gastronomiczny ma swojego dostawcę i może zweryfikować produkt prosząc producenta o certyfikat, co warto przekuć w reklamę. Restauratorzy oraz szefowie kuchni, który serwują dobre mięso, mają wiedzę w tym zakresie. Rynek HoReCa można rozumieć jako filtr dla mięsa wołowego. Jeżeli ktoś lubi i jada wołowinę to na pewno ma swoje ulubione miejsca, w których dostanie danie podane w sposób jaki mu najbardziej smakuje. Pamiętajmy, że klienci wiedzą gdzie zjedzą dobrego steka, dlatego też restauracje, które stawiają na jakość produktu miały, mają i będą mieć swoich stałych, wciąż powracających gości - mówi  Jurek Sobieniak.

Jego zdaniem restauratorzy powinni dokładnie sprawdzać pochodzenie towaru i wymagać certyfikatów od dostawców.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!