Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
Mięso

Kiełbasa na grilla nie może być ani za chuda ani zbyt tłusta

- Kiełbasa nie powinna być za chuda, ale też nie może być zbyt tłusta. Najlepiej zdecydować się na kiełbasę wieprzową, lub delikatniejszą wieprzowo-drobiową. Pamiętajmy o tym, aby była odpowiednio „mięsna” – tłumaczy Piotr Laskowski, dyrektor marketingu i sprzedaży JBB.

Kiełbasa na grilla nie może być ani za chuda ani zbyt tłusta
fot. shutterstock

Autor: portalspozywczy/PR
Data: 23-05-2017, 14:44

W sezonie wiosenno-letnim można spotkać rzesze fanów grillowania – nad rzeką, jeziorem czy w ogrodzie. Trend ten widać gołym okiem, a badania nie pozostawiają złudzeń– grillowanie z roku na rok bije rekordy popularności wśród preferowanych aktywności na świeżym powietrzu. 

Obecnie często spotykamy się z określeniem, że grillowanie to „narodowy sport Polaków”. Można to traktować z przymrużeniem oka, ale liczby mówią też same za siebie. Badania pokazują, że blisko 66% Polaków deklaruje, że w każdy ciepły weekend urządzają grilla (wg. Millward Brown). Grillowanie jest również pretekstem do wspólnych spotkań ze znajomymi lub rodziną, wesołego biesiadowania i spędzania czasu na świeżym powietrzu. 

Wszyscy, którzy są absolutnymi fanami grillowania, mają w czym wybierać. Już od przełomu kwietnia i maja, w większości sklepów można znaleźć pełny asortyment grillowy. Niektóre z nich przeznaczają nawet specjalnie wydzieloną strefę grillową, w której można znaleźć wszystkie przyrządy grillowe oraz produkty, które zadowolą najbardziej wymagającego konsumenta.  Na sklepowych półkach znajdziemy nawet gotowe produkty gotowe do wrzucenia na ruszt  - produkt jest już zamarynowany, co zaoszczędza czasu i sprzyja zorganizowaniu spontanicznych grillowych uczt. Pomimo sporej popularności gotowych produktów grillowych, królową rusztu pozostaje nadal zwykła kiełbaska. Badania pokazują, że ponad 80% Polaków deklaruje, że to właśnie kiełbasa jest produktem pierwszego wyboru w kontekście grilla. Na drugim miejscu plasuje się równie klasyczna karkówka – to danie wybiera ok. 60% ankietowanych. (badanie wg. MOSSO).

JBB przygotowało specjalną ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa z papryką, kiełbasa grillowa z pieczarkami oraz kiełbasę z serem, która cieszy się ogromną popularnością również przez cały rok. Coraz częściej na grillu pojawiają się również białe kiełbasy.

– Biała kiełbasa nadaje się idealnie na grilla. Jej charakterystyczny smak i aromat uwydatnia się podczas pieczenia, a odpowiednio doprawiona posiada wyjątkowe walory smakowe – tłumaczy Laskowski.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

JBB RSS ALERT    /    Piotr Laskowski RSS ALERT    /    grill RSS ALERT    /    grillowanie RSS ALERT    /    kiełbasa RSS ALERT    /    kiełbasy RSS ALERT

KOMENTARZE (1)

  • Roman_Ro 2018-09-19 10:06:51
    Wypróbowałem na grilla różne kiełbaski śląską, podwawelską, czy te cienkie od Dobrowolskich, muszę przyznać, że smak jest godny polecenia

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 100.24.125.162
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!