Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Limeko: Rynek drobiu ekologicznego musi być rozproszony

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 18-05-2017, 10:28
- Klienci szukają produktów wysokiej jakości i przetwórcy również to dostrzegają. Chcąc się czymś wyróżnić, będą musieli zająć się produkcja ekologiczną. Uważam że podaż wpłynie na wzrost popytu i zadziała na korzyść wszystkich. Musimy być cierpliwi i wytrwale pracować - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Tomasz Rzemiński z firmy Limeko.
Limeko: Rynek drobiu ekologicznego musi być rozproszony
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Tomasz Rzemiński przyznaje, że, choć perspektywy rozwoju dla rynku drobiu ekologicznego są bardzo dobre, producenci działający w tym obszarze stykają się z szeregiem trudności.

- Hodowca drobiu konwencjonalnego ma fermę, na której hoduje 20 tys. sztuk brojlera kurzego. Jeżeli cena na żywiec, czego jeszcze nie wie przed wstawieniem piskląt, jest ok to hodowca zarobi kwotę x. Jeżeli ten sam producent zainwestuje w adaptacje kurnika, posiada teren pod wybiegi i wstawi stado 4800 kurczaków ekologicznych zarobi kwotę x. Niby to samo ale cena jest stała. Czy warto wchodzić w coś nowego coś na czym się nie zna i czego musi uczyć się od nowa? Trudna decyzja - dodaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!